20 Şubat 2011 Pazar

ÇEKO Bölümü



Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri kısa ve herkesin bildiği adıyla ÇEKO bölümü hakkında yaptığım araştırmayı ve burada okuyan arkadaşlardan edindiğim bilgileri sunmaya karar verdim.Nedir ÇEKO? İş imkanları nelerdir?Okutulan dersler nedir?Kolay mıdır zor mudur? Gibi soruların cevaplarına ulaşmayı amaçlayana bir makale post ettim.

Çeko İİBF (iktisadi ve idari bilimler fakültesi)nde okutulan bir bölümdür.Gençler buraya girmeden önce geleceğin mesleği bu abi, kesin okumalısın gibi laflarla tanışırlar.Puanı yüksek bir bölüm değildir.Okunması oldukça kolaydır.İş bulması her bölümde olduğu gibi yine sizin elinize avcunuza bakmış bir durumdur.

Mezunlara çevreden sorular gelir.Ne okudun oğlum/kızım? İktisat okudum abi baba amca dede teyze yenge…Tabi çekoyu bu gruplar bilmezler.

Okunması kolay bir bölümdür dedik.İİBF’nin en kolay bölümüdür.Genel Muhasebe,biraz iktisat,hukuk,sosyoloji ve psikoloji gibi dersler alınır.Düşük düzeyde de matematik dersleri vardır.

Yapılabilecek meslekler çeşitlidir.Genelde muhasebeci olurlar.Personel alımıyla ilgilenen personel müdürlüğü kibarımsı adıyla insan kaynakları konusunda uzmanlaşıp bu işi yapabilirler.Artık her ofiste bir çekocu olacak diyorlar.Külliyen yalan.Çeko fazla mezun veren ancak fazla istihdam sağlayamayan bir bölümdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder