14 Aralık 2016 Çarşamba

Girişimcilik Üzerine; Lukas YLA adlı Litvanyalı gencin ilginç hikayesi

Bu blogun konusu belli, yurtdışı yaşam, eğitim, kariyer ve ara ara konu dışı ama gereksiz olmayan bilgiler.

Her neyse! Bugün bahsedeceğim konu bir hayli ilginç. 
Lukas YLA, 24 yaşında ve Litvanya'da doğmuş büyümüş, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler eğitimi almış bir genç. Teknolojiye ve start-uplara ilgisi büyük. Küçüklüğünden beri San Francisco'da çalışmayı hayal etmiş. Nasıl etmesin? Teknolojinin kalbi Mountain View kasabasında atıyor.

Litvanya'da CityBee adlı bir araç kiralama şirketinin pazarlama biriminde çalışırken aklına çılgın bir fikir gelir. İşi bırakıp, pılı pırtı toplayın San Francisco'ya gider. (Okuyan arkadaşlar Amerika'ya gitmek ne kadar kolaymış! yok mu vize mize? diyebillir, ama ABD'nin çoğu AB ülkesi vatandaşları için 90 günlük vize muafiyeti var lütfen bunu göz önünde bulundurunuz.) 

San Francisco'ya geldikten sonra PostMates adlı Donut şirketinin tişörtünü bastırmaya koyulur ancak bu o kadar kolay değildir. Malum, hiçbir copy center böyle bir riski almak istemez ama eninde sonunda Lukas yolunu bulur ve, PostMates delivery guy tişörtüyle birlikte tek tek teknoparkı gezmeye koyulur. 

İlginç kısım şimdi başlıyor! Lukas CV'sini Donut kutusuna yerleştirir ve servis elemanı olarak teknoparktaki tüm startupları ziyaret eder.Ve donut bırakma ayağına patronlara cvsini bırakmayı başarır.

Söylenecek çok şey yok, yaratıcı fikirler her zaman takdir edilir ve mükafatını bulur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder